. .

Karl Åge Wang Kristiansen - 30.03.1948 - 16.05.2012 - 64 år


Karl Åge

Aase, mora til Karl Åge, var fra Arendal og der hadde hun sin familie. I barneåra var Karl Åge lange perioder i Arendal. ”Strandstua” og Arendal var viktig for han. Der fikk han den dialekten som han beholdt gjennom hele livet.

Skolegutten Karl Åge hadde mange venner. Familien hans var blant de første blant naboene som fikk TV, og hjemmet hans var et populært samlingssted for barna.

En av de første jobbene Karl Åge hadde var bussjåfør, først i Tananger Buss selskap, og siden Bybussen i Stavanger. En tid arbeidet han også på bussverkstedet i Bjergsted. I ferien og fritiden kjørte han turbuss, både innenlands og utenlands i Europa. Han fortalte om de mange fine turene han hadde til Italia.

Den lengste tiden som yrkesaktiv var han ansatt på Jernbaneverkstedet i Hillevåg. Der var han i over 20 år, og en tid som arbeidsformann. En periode var han tillitsmann og kasserer for den lokale klubben. Karl Åge var en meget aktiv ungdom, og var bl.a. i mange år medlem i Folkehjelpen.

Familien Karl Kristiansen - Åse + Karl Åge + Karl
Sammen med mora Aase og faren Karl

1953.03.09 - Annas 80 års dag
Karl Åge - nede til venstre - her sammen med familie på farmor Annas 80-års dag

 

Karl Åge Kristiansen - militærbilde

2012.05.19 - Karl Åge Wang Kristiansen f1948.03.30 - d2012.05.16 - Dødsannonse Aftenbladet - II

Karl Åge likte å reise på fritiden, og med tilgang til billige jernbanebilletter, besøkte han en rekke byer i Europa. Ofte var han sammen med arbeidskamerater på disse turene, og de forteller at han var en god organisator og flink til å finne gode løsninger når det oppstod problemer. Karl Åge var en god kamerat som aldri hadde et vondt ord å si om noen.

Etter en tid fikk Karl Åge dårlig helse, og ble uførepensjonist. Han bodde de siste årene i en omsorgsbolig på Hinna. Helsa skrantet, og etter å ha vært plaget av diabetes i mange år, måtte begge beina amputeres i mars i år. Han kom på sykehjem, og fikk fast plass på Bergåstjern sykehjem 3. mai, og der han likte seg godt.

Karl Åge hadde et godt forhold til sine søskenbarn, og spesielt Rigmor og Ulf i Oslo - og Agny og Lars. Spesielt nært var forholdet til Agny. Mor til Agny, Bertha, og Karl, far til Karl Åge, var nært knyttet til hverandre og familiene var mye sammen. Agny ble som en storesøster for Karl Åge.

Karl Åge var en real kar som gjerne ville at alt skulle gå rett for seg. Han var beskjeden og snill og sa aldri et vondt ord om andre.

Karl Åge Kristiansen døde stille på Bergårstjern sykehjem 16. mai 2012. Det hadde gått nedover med han den siste tida. Agny og Lars hadde besøkt han bare to timer før han døde, og Inge Svensen hadde vært innom bare en time før. Da hadde de pratet sammen - ja døden kom brått og uventet.