. .

Sjømannsruller

Sjømannsruller er register som viser hvor og på hvilke skip den enkelte sjømann seilte - med andre ord en logg over aktiviteten til den enkelte sjømann.

Carolius

Carolius sin sjømmansrulle ble først protokollført av kontoret i Bodø. Siden, etter at han flyttet til Stavangerområdet, ble den overført til Stavanger og hans registrering begynte på ny. Det ble kun en oppføring i Stavanger, da han kort tid etterpå begynte som los i Tananger.

Bodø krets: Patent 158

Sjømannsrullen fra Bodø overføres til Stavanger krets.

Stavanger sjømannsrulle - Innholdsfortegnelse - Patent 6807

 

Hans Karlsen

Vi har i Statsarkivet i Stavanger funnet sjømannsrullene for Hans Karlsen, unggutten som Karolius traff til sjøs og som siden ble Karolius sin svoger.

Det står oppført steder han mønstret på / av, men det er jo ikke direkte skjønnskrift, så vi har problemer med å tyde dette. Ser at han var på båten Bergliot, og at han ofte mønstret på i Stavanger, men hvor gikk båten? Ser også at den gikk i utenriksfart, men hvor?

Hvis du ser på dette og klarer å tyde noe av det, er det fint om du sender meg en mail - harald "krøllalfa" myklebust.info eller mobilnummer 90196866. Takker og bukker for eventuell informasjon.